Bewegingsanalyse

Anamnese

In het begin van de consultatie nemen we tijd om een beeld te krijgen van uw huidige klachten / hulpvraag in relatie met de totale medische geschiedenis.
Vermits we in het centrum een holistische visie hanteren of ook wel het totaal beeld van het lichaam in kaart brengen om zo de oorzaak van uw klachten te gaan opsporen.
Zelden tot nooit ligt de oorzaak van het probleem op de plaats waar de pijnklacht ontstaat, door het analyseren in de stijgende bewegingsketen ( startend van de voet tot hoofd) is het perfect mogelijk om onderliggende fysieke klachten te gaan opsporen en behandelen.

Zo is het niet ongewoon dat een voetpositie geoptimaliseerd gaat worden waardoor de nek en rugklachten ook beter worden.

Klinisch onderzoek

In het klinisch onderzoek gaan er specifieke testen uitgevoerd worden die voor je klachten van toepassing zijn. Dit zijn testen die de lengte van de spieren gaat analyseren in een belaste of onbelaste houding. Alsook gaat de betreffende spierkracht van de aangedane spieren worden gemeten met een dynamo kracht meter.

Indien er in functie van je klachten noodzaak is naar uitgebreide testen, gaat er gebruikt gemaakt worden van draadloze sensoren die zowel de kinetica (krachten) als de kinematica (bewegingen spieren-gewrichten) op een zeer nauwkeurige wijze in kaart kunnen brengen.

Biomechanisch onderzoek

De Biomechanische metingen zijn een testbatterij aan testen om de bewegingsmogelijkheden van de gewrichten te meten.  Hier gaan we zowel in het heupgewricht als in de verschillende voetgewrichten een meting uitvoeren. Om zo de maximale bewegingsmogelijkheid te weten.
In 2de instantie gaan we de rotaties van de gewrichten dynamisch analyseren en bepalen of er een afwijkend patroon is die mogelijk een oorzaak is van je klachten.

Dynamische analyse

In de praktijk wordt er een bewegingsanalyse uitgevoerd met 6 high speed camera’s die het lichaam in zijn geheel gaat analyseren op een nauwkeurig en vertraagde wijze. Deze bewegingen zijn met het blote oog niet waar te nemen.

Een bewegingsanalyse wordt uitgevoerd om preventief foutieve of afwijkende bewegingen te detecteren in het kader van blessurepreventie of de oorzaak van de klachten te achterhalen. Daarnaast is het perfect mogelijk om een loopanalyse te laten uitvoeren om te kijken welk type van loopschoenen dat we kunnen adviseren.

Een afspraak maken?

Wil een je consultatie inplannen? Dat kan makkelijk met onze e-agenda.